Шулић: Враћање надлeжности на начин који неће угрозити Српску

ГС
Шулић: Враћање надлeжности на начин који неће угрозити Српску

БАЊАЛУКА - Пренесене надлежности треба вратити на начин на који је могућ и који нипошто неће довести у питање и угрозити Српску, навео је у Јутарњем програму РТРС-а Денис Шулић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске (НСРС).

Шулић је навео да ће посебна сједница НСРС бити одржана највјероватније до краја седмице, али ће, како каже, о томе данас одлучити скупштински Колегијум.

- У парламенту ће бити разматрана важна тема за Српску, важна тема и за све њене грађане и надам се да ћемо изаћи са јединственим ставом - поручио је Шулић.

Подсјећамо, Народној скупштини Републике Српске раније је достављен материјал за посебну скупштинску сједницу, а посланици би требали да разматрају пет тачака.

Требало би да буду разматрани информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, информација о преносу надлежности у области индиректног опорезивања, информација о правосудним институцијама БиХ, информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбједности и Декларација о уставним принципима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана