Шулић: Уколико се не нађе у уговору између БиХ и Хрватске, мост на Сави биће слијепо цријево

Срна
Шулић: Уколико се не нађе у уговору између БиХ и Хрватске, мост на Сави биће слијепо цријево

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да ће новоизграђени мост на Сави код Градишке остати слијепо цријево уколико се не нађе у уговору између БиХ и Хрватске о граничним прелазима.

Шулић је рекао да су данас пред посланицима на посебној сједници Народне скупштине важни документи, али да сједница не иде у правцу да се покаже јединство око најважнијих питања за грађане Републике Српске.

Говорећи о Одлуци о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Уговора између БиХ и Хрватске о допунама Уговора о граничним прелазима, која је проглашена веома штетном по виталне интересе Републике Српске, Шулић је навео да су се грађани и политички представници из Градишке дуго борили да се на крају аутопута у Градишци изгради модерни мост.

Тај нови мост, тврди Шулић, треба да преузме сав терет граничног прелаза из центра града.

"Зар треба да чекамо још 10 година да се у уговор угради нови гранични прелаз. Ово је важно због грађана Градишке, јер је најважнији инфраструктурни пројекат управо тај мост. Многи инвеститори су заинтересовани за улагање у нову индустријску зону у близини моста, али све то пада у воду ако тај гранични прелаз не буде уврштен у одговарајућу категорију за превоз роба", нагласио је Шулић.

Он је нагласио да је јако важно што Народна скупштина данас засиједа и што ће донијети одлуку о отварању канцеларије Амбасаде Руске Федерације у БиХ у Бањалуци.

Посланик Заједно за БиХ у Народној скупштини Сенад Братић навео је да зна колико је важно да се успостави гранични прелаз да привредници имају боље могућности пословања, те да не види зашто то може бити штетно по витални интерес Републике Српске, као ни потпсивање уговора о сарадњи БиХ и Пакистана у борби против међународног криминала и тероризма.

"Одлуке о којима данас расправљамо могу бити корисне за цијелу БиХ и морамо се вратити стварима које живот значе", рекао је Братић.

Сједницу су претходно напустили посланици СДС-а. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана