Шулић: Парламент ће одржати посебну сједницу о повећању плата

Срна
Foto: Твитер

БАЊАЛУКА- Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је да ће парламент Српске одржати још једну посебну сједницу на основу разговора синдиката и Владе Српске о повећању плата од 1. августа запосленима у јавном сектору.

Шулић је новинарима у Народној скупштини рекао да је његов приједлог Влади Српске, као сазивачу те сједнице, да након завршетка 22. редовне сједнице аутоматски буде настављена посебна сједница.

"Да народни посланици који су већ ту у Бањалуци могу остати у посланичким клупама да расправљамо о законима који се тичу дизања плата запосленима у јавном сектору од 1. августа, још 100 КМ сваком", истакао је Шулић.

Коментаришући наводе шефа Клуба посланика СДС-а Миладина Станића да је недопустиво да данашње скупштинско засједање буде краће од пола часа, Шулић је рекао да се Влада Српске морала изјаснити о одређеним амандманима на тачке дневног реда, те да због тога синоћ није био одржан дан за гласање.

"То људи из опозиције добро знају, али не желе да кажу јавности јер када би то рекли онда би њихова прес-конференција била потпуно безидејна и без било каквог разлога", навео је Шулић.

Говорећи о уштеди трошкова одржавања сједница парламента Српске, Шулић је навео да је један од његових приједлога да се с тим циљем не штампају и шаљу материјали за сједнице парламента народним посланицима, него да те материјале добијају у дигиталном формату.

"Да се уопште не штампа о трошку грађана Републике Српске и да на тај начин само у једној години уштедимо 83.000 КМ за ту ставку и да сваки народни посланик, који жели да себи штампа материјал, штампа о властитом трошку", каже Шулић.

Одговарајући на новинарска питања, Шулић је рекао да се представници ОХР-а нису обраћали Народној скупштини за присуство сједницама од тренутка када је он предложио Колегијуму Народне скупштине да им се не дозволи присуство.

"Господин Шмит није легално изабрани високи представник", нагласио је Шулић.

Он је додао да је Савјет министара покренуо процедуру за обезбјеђивање средстава за функционисање предстојећих избора у БиХ "и предухитрио нелегалне одлуке" Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана