Сукоб Босића и Стевандића

Ведрана Кулага
Сукоб Босића и Стевандића

Бањалука - Ненад Стевандић више не води политику СДС-а и не ради за интересе СДС-а. Напротив, својим изјавама ради за интерес супротне стране, рекао је јуче лидер СДС-а Младен Босић.

Коментаришући низ критика које је Стевандић изнио на рачун руководства СДС-а и информације да ће овај високи функционер основати властиту странку, Босић је рекао да ће о његовом статусу одлучити страначки органи.

- Шта ће даље бити је на органима СДС-а, расправићемо о томе. Евидентно је да се сага о папцима наставља - казао је Босић.

Стевандић, који је делегатима на недавно одржаној изборној скупштини СДС-а упутио писмо упозоривши их да руководство странке у посљедње вријеме води непрепознатљиву националну политику и да се у потпуности окренуло ка БиХ и запоставило РС, казао је да га чуди таква врста комуникације пошто није добио одговор на писмо.

- Умјесто расправе о писму и озбиљним проблемима иде се на неку врсту дискредитације и то говори о старом обичају да се посланици из Крајине покушавају дискредитовати. Прошле године Радомир Пашић, ове године Славко Дуњић, али ничега се не бојим и врло брзо ће добити одговор - истакао је Стевандић, који ни јуче није желио ни да потврди ни да демантује да ће напустити СДС и основати нову странку.

Додао је да он није промијенио своју политику, већ да су то учинили други.

- Смијешна је та врста подметања, сви ће врло брзо понијети одговорност за своје политике. У РС се тачно зна ко какву политику води. Ја водим часну, честиту, националну и демократску политику - рекао је Стевандић.

Осим Стевандића, политиком СДС-а су незадовољни и у Асоцијацији “Ствараоци РС” која окупља људе који су почетком деведесетих година прошлог вијека основали СДС. Истичући да их је руководство СДС-а маргинализовало, они су најавили да ће се за мјесец до мјесец и по окупити у новој странци и оживјети СДС 1990. који је формиран прије седам година. Свечана сједница требало би да буде одржана у јулу у Бањалуци, на Петровдан - крсну славу СДС-а.

- СДС се удаљио од принципа на којима је странка настала. Мој телефон се просто усијао. Сваких пет минута неко зове и пита зашто ћутимо, видимо ли да СДС пропада - рекао је један од оснивача СДС-а Драган Мићић.

Крајишник

Предсједник Скупштине Асоцијације “Ствараоци РС” Момчило Крајишник казао је да велики дио оснивача СДС-а није задовољан дешавањима у странци.

- Веома је реална могућност оснивања нове странке. Контактирао сам са великим бројем људи који су се сагласили са потребом формирања нове странке, јер су заобиђени и имају примједбе на изборе у СДС-у. Армија људи који су га стварали данас не може ни прићи СДС-у. Нажалост, то је тако - поручио је Крајишник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана