Судије одлучују о Џаферовићевом захтјеву за оцјену уставности закона о лијековима Српске

Срна
Судије одлучују о Џаферовићевом захтјеву за оцјену уставности закона о лијековима Српске

САРАЈЕВО - Уставни суд БиХ требало би да на дводневној сједници, која ће почети сутра, разматра захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ у прошлом сазиву Шефика Џаферовића за оцјену уставности Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закона о допунама Закона о републичкој управи.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 20. октобра прошле године Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, којим је предвиђено оснивање Агенције за лијекове и медицинска средства Српске.

Џаферовић је на дан ступања на снагу овог закона, 28. јуна ове године, поднио апелацију Уставном суду БиХ којом је затражио његово укидање.

Истим захтјевом обухваћене су и допуне Закона о републичкој управи.

На дводневној сједници Уставног суда требало би да буде разматран и захтјев члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића за оцјену уставности и усаглашености са Уставом БиХ амандмана на Устав ФБиХ и измјене и допуне Изборног закона БиХ, које је наметнуо Кристијан Шмит.

На дневном реду, који је објављен на интернет страници Уставног суда, наведено је да ће бити разматран и захтјев замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића за оцјену уставности одредаба Закона о држављанству БиХ.

Почетак сједнице Уставног суда БиХ заказан је за сутра у 9.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана