Суд потврдио оптужницу против Деснице Радивојевића

Срна
Суд потврдио оптужницу против Деснице Радивојевића

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Деснице Радивојевића, некадашњег замјеника премијера Федерације БиХ /ФБиХ/, због злоупотребе положаја или овлаштења.

Оптужени се терети да је кривично дјело починио од јула до децембра 2014. године као замјеник премијера ФБиХ, након што је дошао до сазнања да се на подручју Федерације врши додјела пољопривредне механизације и опреме коју је Кина донирала за погођене поплавама из Посавског, Тузланског и Зеничко-добојског кантона.

Стављено му је терет да је, желећи да прибави трактор из донације, на чију додјелу није имао право јер није био уписан у регистар пољопривредних газдинстава општине и његово имање није било погођено поплавама, пронашао лице које испуњава услове за то да би на име тог лица фиктивно био дониран трактор који би он узео себи.

При томе је том лицу одобрио исплату средстава у укупном износу од 5.000 КМ из буџета ФБиХ и тако оштетио буџет, а себи прибавио противправну имовинску корист у вриједности донираног трактора и приколице у укупном износу од 15.852 КМ, саопштено је из Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана