Суд БиХ: Актерима у афери “Респиратори” забрањени контакти и састајање

Срна
Суд БиХ: Актерима у афери “Респиратори” забрањени контакти и састајање

САРАЈЕВО - Суд БиХ саопштио је, након што је одбио приједлог за одређивање притвора Фадилу Новалићу, Фахрудину Солаку и Фикрету Хоџићу осумњиченима у афери “Респиратори”, да се и блажим мјерама умјесто најстроже мјере притвора може остварити неометано вођење кривичног поступка.

Из Суда су напоменули да је данас донесено рјешење којим је одбијен приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора Новалићу, Солаку и Хоџићу већ су одређене мјере забране.

То подразумијева забрану састајања са одређеним особама на начин да се осумњиченима забрањује састајање и контактирање на било који начин са другим осумњиченим лицима у овом кривичном поступку.

“Изречена мјера забране трајаће док за њом постоји потреба, а оправданост ће се контролисати свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им се одредити мјера притвора”, напоменули су из Суда БиХ.

Федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и директор фирме “Сребрна малина” Фикрет Хоџић сумњиче се за нелегалну набавку респиратора из Кине током које је потрошено 10,5 милиона КМ буџетског новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана