Стевандић: Водимо озбиљну националну политику

Срна
Стевандић: Водимо озбиљну националну политику

БИЈЕЉИНА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас да ова странка води веома озбиљну националну политику и врло прогресивну политику економског развоја.

“У протекле четири године странка је напредовала. Успјели смо на првим локалним изборима да уђемо у власт у 26 локалних заједница. Сада на предстојећим локалним изборима планирамо да уђемо у свих 63, док смо на општим изборима успјели да освојимо мандате у Народној скупштини Републике Српске и у парламент БиХ”, рекао је Стевандић и додао да се странка нада да ће врло брзо бити и дио велике српске репрезентације у Савјету министара.

На пријему у Бијељини поводом обиљежавања четири године рада Уједињене Српске, он је навео да странка има и међународну сарадњу и да су ове године били на два значајна скупа, у Бриселу гдје је била Парламентарна скупштина НАТО земаља, те на Форуму парламентаризма у Русији.

“Ми смо странка, која позиционира и на Исток и на Запад, води врло озбиљну националну политику и врло прогресивну политику економског развоја. Сматрамо да смо дио који недостаје Републици Српској да би она била стабилнија, јача и боља”, оцијенио је Стевандић.

Он је нагласио да Уједињена Српска учествује у Влади Републике Српске и у много локалних заједница.

Лидер Уједињене Српске рекао је да је Бијељина један од стратешких циљева странке на наредним изборима, јер је изборна јединица гдје намјеравају да покажу сву своју снагу.

“Нови Градски одбор Уједињене Сропске у Бијељини направио је фантастичне резултате, проширио се, има константне манифестације и сваки облик политичког дјеловања странке види се и у Бијељини. На то смо поносни, а очекујемо да будемо још јачи”, рекао је Стевандић.

Градски одбор Уједињене Српске Бијељина организовао је свечани пријем и коктел у хотелу “Дрина” поводом обиљежавања четири године рада странке.

Предсједник овог градског одбора Милан Трнинић рекао је новинарима да је прослава четири године рада странке прилика да се члановима, симпатизерима и коалиционим партнерима захвале за указано повјерење.

“Само на тај начин можемо добро функционисати и очекивати добре резулатате и на сљедећим локалним изборима”, додао је он.

Трнинић је навео да Уједињена Српска, с обзиром на стално ширење чланства у Бијељини, очекује улазак у ову локалну власт како би и на овом нивоу, као и на републичком, били битан фактор на политичкој сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана