Стевандић: У измјенама и допунама Кривичног законика има проблематичних одредаба

ГС
Стевандић: У измјенама и допунама Кривичног законика има проблематичних одредаба

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је неопходно уредити јавни, односно медијски простор у Српској, јер има много ствари које се објављују без провјере.

Стевандић је истакао да Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске има проблематичних одредаба, међу којима је висина новчане казне, али да је конципиран за све, јавила је Срна.

-Није овај закон конципран за власт, нити против опозиције, него за све -  рекао је Стевандић и истакао да су због неодговорног писања и пријетњи многе породице патиле, па и предсједника Српске Милорада Додика.

Он каже да слобода говора јесте загарантована, али је ограничено вријеђање.

-Отворили смо значајно питање, а то је уређење медијског простора. Никада шири демократски процес није био отворен у Српској од приче о наведеном закону. Сигруно је да има много ствари које су некоректне у јавном простору и овај проблем мора бити ријешен - истакао је Стевандић.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Спске Александар Трнинић каже да јавни простор треба уредити, али да је наведено законско рјешење репресивно и лоше сачињено.

Он сматра да наведени нацрт није требало упућивати у скупштинску расправу. Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас расправом о Нацрту измјена и допуна Кривичног законика Републике Српске.

Расправа о овом законском рјешењу почела је јуче.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.

На сједници ће бити разматрано обавјештење о неким појавама од интереса за остваривање уставности и законитости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана