Стевандић: Турковићева главна перјаница СДА у разваљивању БиХ

Срна
Стевандић: Турковићева главна перјаница СДА у разваљивању БиХ

САРАЈЕВО - Предсједавајући Клуба Срба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је да је министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић главна перјаница СДА у разваљивању БиХ.

Стевандић је, реагујући на присуство Турковићеве на инаугурацији новог предсједника Ирана Ебрахима Раисија, рекао Срни да СДА стално прича да је за мултиетничку БиХ која води рачуна о свим њеним грађанима, али да у стварности постоји само СДА, њена политика и политичке везе уз помоћ којих константно демонстрирају силу.

“Са СДА је немогуће сарађивати, јер су они у принципу само декларативно за сарадњу, а све што раде и сваки њихов потез је оријентисан искључиво на бошњачку политику и доминацију и показивање другима да нису важни колико Бошњаци”, каже Стевандић.

Он указује да Бошњаци сматрају да само они имају право да воде самосталну политику, док осталим народима то није дозвољено.

Турковићева је разговарала у Техерану са новоизабраним предсједником Ирана Ебрахимом Раисијем, кога многи Иранци и активисти за људска права доводе у везу са масовним погубљењем политичких затвореника осамдесетих година.

Конзервативни клерик Ибрахим Раиси, бивши шеф иранског правосуђа, изабран је у јуну за новог предсједника Ирана.

Сматра се одговорним за смакнуће вјешањем најмање 3.000 људи. Амнести интернешнел тражи да се против њега покрене истрага за злочине против човјечности и за грубу повреду људских права.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана