Стевандић: Све странке морају указивати на право Српске да располаже својом имовином

Срна
Стевандић: Све странке морају указивати на право Српске да располаже својом имовином

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да све странке из Републике Српске кад преговарају са колегама из Федерације БиХ (ФБиХ) морају глорификовати улогу Српске, те указивати на њено неприкосновено уставно право да располаже својом имовином.

Стевандић је, поводом данашњег састанка представника опозиције из Републике Српске и ФБиХ са којег је поручено да је одржавање општих избора 2022. године неупитно, Срни рекао да није спорно да било ко разговара с ким хоће, па и да тема буде Изборни закон.

“Било би веома добро да сазнамо да ли су наше колеге на састанку са колегама из ФБиХ остали на позицијама које смо заједно потписали, а то је да је наша имовина неприкосновена, да не признајемо одлуку којом нам се она отима, као и то да не признајемо високог представника, или га они сада признају О изборима ћемо и ми бити саговорници и о њима разговарати са свим партијама”, нагласио је Стевандић.

Стевандић је указао да је на сваком састанку битно говорити о правима Републике Српске, како не би дошло вријеме када се неће ни постављати питање зашто је неко нешто промијенио око статуса Српске.

“То је оно што би било најважније, а што се из овог састанка, нажалост, не види”, закључио је Стевандић.

Представници опозиције из Републике Српске и Федерације БиХ сматрају да је одржавање општих избора 2022. године неупитно и истичу да ће заједно инсистирати на, како кажу, транспарентним и поштеним изборима.

Састанку су присуствовали Мирко Шаровић /СДС/, Бранислав Бореновић /ПДП/ и Александар Главаш /ДНС/, Един Форто, Сабина Ћудић и Предраг Којовић /Наша странка/, Нермин Никшић и Денис Бећировић /СДП БиХ/ и Елмедин Конаковић /Народ и правда/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана