Стевандић: Срби могу сами одлучивати о својој судбини

Срна
Стевандић: Срби могу сами одлучивати о својој судбини

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да Срби могу и хоће да сами одлучују о својој судбини у БиХ, те да је то право за Србе са ове стране Дрине светиња.

Стевандић је нагласио да БиХ може напријед само у варијанти у којој постоји равнотежа између унитаризма, коју заговара бошњачка политичка елита и сепаратизма, који је одговор на покушај дезавуисања права Срба и Хрвата.

- Ако се постигне равнотежа и уколико бошњачки политичари одустану од мегаломанских амбиција да морају владати другима, БиХ ће бити стабилна - рекао је Стевандић за "Вечерње новости".

Говорећи о предстојећим локалним изборима, Стевандић је рекао да је Уједињена Српска прославила побједу против Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, али да неће одустати док "не истјерају правду и на буду кажњени сви у ЦИК-у, који су незаконито покушали да избаце Уједињену Српску са предстојећих избора".

- Пред изборе 2018. године ЦИК је покушао да ме скине са листе, али безуспјешно. Посљедњи покушај је само наставак напада на оне који имају подршку у властитом народу, а с циљем да се створи мјесто онима који кокетирају са сарајевском чаршијом - истакао је Стевандић.

Он је изразио увјерење да избори у БиХ неће бити одгођени због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

- Ево ЦИК и овдје има велику одговорност јер су помјерили изборе за новембар и нису одржани раније када смо имали минималан број заражених. То је одговорност коју морају да сносе - додао је Стевандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана