Стевандић: Разговори у БиХ немају алтернативу

Срна
Стевандић: Разговори у БиХ немају алтернативу

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да разговори о рјешавању спорних питања у БиХ немају алтернативу и да ће зато представник ове политичке партије присуствовати разговорима са америчким и европским званичницима.

"Апсолутно смо за мирна рјешења. Разговорни немају и не смију имати алтернативу, а испред нас је неколико тешких седмица, можда и најтежих након потписивања Дејтонског мировног споразума", рекао је новинарима Стевандић, који сматра да СДА, предвођена Бакиром Изетбеговићем, и Демократски фронт Жељка Комшића не желе разговоре, него сукобе.

Стевандић је поновио да Српски клуб, чији је предсједник, неће присуствовати сједници парламента БиХ на којој би требао да се обрати Кристијан Шмит, јер овај клуб поштује закључке Народне скупштине.

"Савјет безбједности УН ће поново разговарати о потврђивању Шмита. То говори да је Народна скупштина Републике Српске била у праву. Нажалост, уколико се Шмит обрати сутра у парламенту БиХ могао би постати дио кризе", рекао је Стевандић.

Он је додао да је због свих дешавања у БиХ неопходно српско јединство и потребно је повући "Инцков закон".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана