Стевандић: Без ентитета нема одлука у БиХ

Срна
Стевандић: Без ентитета нема одлука у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је сутрашњи састанак представника влада Републике Српске и Федерације БиХ доказ да одлуке у БиХ неће доносити ОХР, Уставни суд, нити нелегитимни високи представник.

"То говори да без ентитета нема одлука и да неће одлучивати ОХР, Уставни суд БиХ, ни нелегитимни високи представник", рекао је Стевандић током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.

Он је додао да многе, попут посланика СДА Рамиза Салкића, због тога мучи сутрашњи састанак.

Стевандић је истакао да ентитет у изворном преводу значи - оно што постоји само по себи, независно од других.

"Ми постојимо независно од других и имамо своје надлежности из којих темељимо свој суверенитет. Ништа не радимо против Бошњака и Хрвата, а сутра ће владе ентитета у Бањалуци разговарати о томе да људи не иду одавде, да једни другима не блокирамо пројекте, да сарађујемо", додао је Стевандић.

Посланик НПС-а Дарко Бањац нагласио је да нема БиХ без ентитета.

"То требају сви да знају", поручио је Бањац.

Посланик Листе "За правду и ред" Небојша Вукановић рекао је да осуђенима за најтежа кривична дјела не би требало давати било какве погодности приликом издржавања казне, јер се то много пута показало као лоше.

Он је навео да из казнено-поправних установа треба искоријенити корупцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана