Станивуковић у Мостару: Не желим да ми забране да мислим

Танјуг
Станивуковић у Мостару: Не желим да ми забране да мислим

МОСТ- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић дошао је данас у Мостар, иако су организатори традиционалних скокова са Старог моста повукли позивницу да присуствује тој манифестацији због коментара на одлуку високог представника БиХ Валентина Инцка о забрани негирања геноцида.

Он је посјетио Саборну цркву, гдје је рекао да воли да дође у Мостар и да ријетко која година прође да не дође у тај град.

-Не могу да допустим као човјек да један клуб такву врсту традиције прекине. Ово је једна виша идеја, треба да сарађујемо, да градимо пријатељски однос и да се узајамно посјећујемо - навео је Станивуковић додајући да мисли да је његов долазак нешто позитивно.

Нагласио је да никада није ни једном изјавом умањио ничију бол и немиле догађаје из прошлости, већ да је само рекао да се противи томе да се некоме нешто намеће и пријети.

- Увијек сам се борио за све врсте слобода и изношење било којих погледа и подржавам да неко мисли другачије од мене, али не желим да ми забрани да мислим, то је суштина и то је била суштина мог коментара - објаснио је Станивуковић.

Додао је да не замера Клубу скакача у воду Мостара на јучерашњој одлуци.

-Желим свим такмичарима пуно успјеха, а ви знате да сам ја необичан - казао је Станивуковић.

Организациони одбор Клуба скакача у воду "Мостари" упутио је јуче Станивуковићу допис у којем му отказује позивницу за долазак на ову традиционалну манифестацију у граду на Неретви због коментара на одлуку високог представника БиХ Валентина Инцка о забрани негирања геноцида.

-Сребреница је отворена рана свих нас, а ваше изјаве у медијима су нешто што је додатно потресло све нас и овом народу поново ставило со на отворену рану . стоји у допису упућеном Станивуковићу.

Градоначелник Бањалуке изјавио је у петак да је Инцкова одлука највећа могућа катастрофа.

-То је један страховито лош потез. Иако никад раније нисам за његов рад то рекао, за овај потез могу рећи да је кукавички - казао је Станивуковић истичући да било која врста наметања није добра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана