Станивуковић: Смањењем плата политичара до милионских уштеда

Срна
Станивуковић: Смањењем плата политичара до милионских уштеда

БАЊАЛУКА - Кандидат ПДП-а и СДС-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић обећао је данас да ће, ако грађани укажу повјерење њему и овој политичкој опцији, смањити плате политичара и да ће тако постићи милионске уштеде у градском буџету на годишњем нивоу.


Станивуковић је оцијенио да је у постојећем економском стању непримјерено да градоначелник Бањалуке има плату већу од 6.000 КМ.

"Плате политичара требамо ускладити са платама у реалној привреди, чиме ћемо уштедјети више од два милиона КМ и уложити их у нова радна мјеста и пословне зоне", рекао је Станивуковић новинарима и додао да се милионске уштеде могу направити и увођењем више транспарентности у раду Градске управе.

Он је рекао да ПДП заговара бесплатан јавни превоз за основце и пензионере, бесплатне уџбенике и суфинансирање боравка дјеце у вртићима, те да је и даље циљ да један политичар максимално може имати једну плату из буџета.

Потпредсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драган Милановић сматра да је један од главних проблема нестранспарентност у раду градских структура због чега ће та странка, ако преузме власт, објелоданити све уговоре града са било којим партнером.

"Тиме ће сваки грађанин моћи и да на сајту Градске управе види о чему се ради", најавио је Милановић.

Догађају, који је ПДП организовао на бањалучком Булевару цара Душана, присуствовала и носилац листе те партије за Скупштину града Бањалука Јелена Тривић.

Првобитно је на истом мјесту била предвиђена јавна трибина, али је отказана због повећаног броја заражених вирусом корона и препорука надлежних институција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана