Станивуковић рекао Вукановићу да није ни киоск водио, он му поручио да треба да буде опозван

Г.С.
Станивуковић рекао Вукановићу да није ни киоск водио, он му поручио да треба да буде опозван

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је данас лидера Листа за правду и ред Небојшу Вукановића да у понедјељак у 12 часова дође да му презентују идеју дворане за тениски турнир "Бањалука опен".

Вукановић је, наиме, јуче прозвао Станивуковића да град на чијем је челу задужује за 25 милиона марака како би набацивао посао фирми блиској СНСД-у, која изводи радове на тениским теренима.

"Он је једини који се бори против овог турнира. Желим да 17. априла када дворана буде завршена и отворена прошета парком "Младен Стојановић" да види шта смо урадили", поручио је Станивуковић.

Како каже Станивуковић, кривичне одговорности са његове стране нема, те Вукановићеве прозивке сматра паушалним тврдњама.

"Како ја да будем кривично одговоран ако је ово одлука коју је подржала Скупштина града", каже градоначелник Бањалуке

Рекао је да Вукановић "није фер" јер критикује само Бањалуку, а не и друге градове.

"На овоме раде све и једна бањалучка фирма. Ја не могу бирати фирме, наравно да раде све фирме, јер се ради о кратком року. Све се ради поштено и како треба", навео је Станивуковић, који је појаснио да ради изградње дворане за тениски турнир као и комплет инфраструктуре у парку Младен Стојановић град планира да дигне кредит од 10 милиона КМ.

Подсјећамо да је пет милиона КМ већ уплаћено Тениском савезу РС ради организације самог турнира, наком чега је установљено да је потребно да град издвоји ипак 15 милиона КМ укупно, а не пет милиона КМ како је било раније речено.

Станивуковић је на данашњој прес конференцији нагласио да ова средства неће бити утрошена само за дворану и турнир, него за комплетно уређење инфраструктуре у парку Младен Стојановић која ће остати граду.

Оволико повећање издвајања Вукановић је са друге стране назвао скандалом, због којег би градоначелник Бањалуке требало да оде са ове функције.

"Станивуковић није испунио обећање и очекивања Бањалучана и због тога би требао бити опозван", рекао је Вукановић, на шта му је Станивуковић поручио нека се он кандидује за градоначелника Требиња ако смије.

"Ниси ни киоск водио, а причас како се води град.  Кандидуј се за градоначелника Требиња фрајерчино", рекао је Станивуковић, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана