Станивуковић: Поштоваћемо одлуку Уставног суда

Срна
Станивуковић: Поштоваћемо одлуку Уставног суда

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је данас да је из медија сазнао о одлуци Уставног суда Републике Српске у вези са оцјеном уставности амандмана које је скупштинска већина уложила на градски буџет, те да ће уколико је тако пресуђено, поштовати одлуку.

"Ако је Уставни суд Републике Српске тако пресудио, ми ћемо то поштовати, али којом динамиком исплате ћемо то урадити, још не знамо", рекао је Станивуковић нововинарима, коментаришући ову одлуку која се односи на новчану помоћ запосленима у здравству и на поједине тачке одлуке о извршењу буџета.

Он је навео да ће се о овоме огласити када се упозна детаљније о случају.

"О правилницима одлучује и доноси их градоначелник. Ми ништа не блокирамо, нити саботирамо, захвални смо здравственим радницима на свему", рекао је Станивуковић.

Уставни суд Републике Српске одбацио је данас приједлог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића за оцјену уставности и законитости одлуке скупштине Града о усвајању буџета за ову годину у дијелу који се односи на новчану помоћ запосленима у здравству и на поједине тачке одлуке о извршењу буџета.

Скупштинска већина је на буџет града који је усвојен у априлу тражила два амандмана која су уврштена у буџет, а тичу се једнократне новчане помоћи од по 500 КМ за породиље и све здравствене раднике на подручју града, за шта је предвиђено око 3,7 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана