Ста­нић још ни­је до­нио од­лу­ку о кан­ди­да­ту­ри

Д. М.
Ста­нић још ни­је до­нио од­лу­ку о кан­ди­да­ту­ри

Са­ра­је­во - Ди­рек­тор Аген­ци­је за ис­тра­ге и за­шти­ту БиХ (СИ­ПА) Пе­ри­ца Ста­нић, ко­јем ман­дат ис­ти­че у но­вем­бру, још ни­је до­нио од­лу­ку о по­нов­ној кан­ди­да­ту­ри за ту по­зи­ци­ју и на том пи­та­њу се ни­шта не­ће про­ми­је­ни­ти још не­ко­ли­ко сед­ми­ца, по­твр­дио је "Гла­су" из­вор из СИ­ПА.

На­кон што је Не­за­ви­сни од­бор до­нио од­лу­ку о рас­пи­си­ва­њу кон­кур­са за но­вог ди­рек­то­ра СИ­ПА, већ су кре­ну­ле спе­ку­ла­ци­је о то­ме ко би мо­гао да на­сли­је­ди Ста­ни­ћа. Фе­де­рал­ни ме­ди­ји об­ја­ви­ли су да Ста­нић че­ка рас­плет си­ту­а­ци­је у ве­зи са фор­ми­ра­њем но­вог Са­вје­та ми­ни­ста­ра, па ће он­да до­ни­је­ти од­лу­ку о кан­ди­да­ту­ри. На­во­де и да је по­тен­ци­јал­ни кан­ди­дат Си­ни­ша Ко­стре­ше­вић, бив­ши на­чел­ник Упра­ве кри­ми­на­ли­стич­ке по­ли­ци­је Ре­пу­бли­ке Срп­ске. Пре­ма са­зна­њи­ма "Гла­са", он ис­пу­ња­ва све усло­ве, али још ни­је до­нио од­лу­ку о кан­ди­да­ту­ри.

- Не­за­хвал­но је уоп­ште го­во­ри­ти о тој вр­сти кан­ди­да­ту­ра у пе­ри­о­ду ка­да кон­курс ни­је слу­жбе­но ни рас­пи­сан, не­го је са­мо до­не­се­на од­лу­ка да то бу­де учи­ње­но. Ка­да у јав­но­сти поч­ну спе­ку­ла­ци­је о кан­ди­да­ти­ма, то ути­че на ци­је­ли про­цес, а на­ро­чи­то на са­му не­за­ви­сност од­лу­чи­ва­ња оних ко­ји би­ра­ју но­вог ди­рек­то­ра СИ­ПА - ре­као је наш из­вор.

Ова по­зи­ци­ја би по­но­во тре­ба­ло да при­пад­не ка­дру из ре­да срп­ског на­ро­да. Под­сје­ти­мо, у без­бјед­но­сним ин­сти­ту­ци­ја­ма на ни­воу БиХ не­ма на­ци­о­нал­не ро­та­ци­је из про­стог раз­ло­га што ди­рек­то­ри­ма СИ­ПА, Оба­вје­штај­но-без­бјед­но­сне аген­ци­је БиХ (ОБА) и Гра­нич­не по­ли­ци­је БиХ ман­дат не ис­ти­че у исто ври­је­ме, па се он­да по­се­же за ком­про­ми­сом пре­ма ко­јем је на че­лу СИ­ПА уви­јек Ср­бин, на че­лу ОБА Бо­шњак, док гра­ни­ча­ре пред­во­ди Хр­ват.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана