Српски и амерички специјалци заједно против тероризма

Агенције
Српски и амерички специјалци заједно против тероризма

БЕОГРАД - У Београду је одржана завршна вјежба српских полицијских и војних специјалаца и америчких маринаца "Фоке", који су у протекле три недјеље размијенили искуства у тактичком, брзом и ефикасном одговору на тероризам.

Здружену вјежбу, одржану у бази Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Србије у Београду, извели су припадници САЈ-а, батаљона војне полиције специјалне намјене "Кобре" и противтерористички батаљон Специјалне бригаде "Соколови", те припадници америчке јединице за специјалне војне операције "Морнаричке фоке". 

Замјеник амбасадора САД у Београду Габријел Ескобар навео да су током читаве историје српско-америчких односа двије земље биле партнери и пријатељи, те да Америка поново жели такво пријатељство, саопштено је из МУП Србије. 

"Ми желимо поново такво партнерство и пријатељство. Надамо се да ћемо и кроз овакве догађаје успјети да поново изградимо то традиционално пријатељство и партнерство и спремни смо да у сваком моменту радимо и сарађујемо са српском страном, било овде или у САД", истакао је Ескобар. 

Он је навео да овакве вјежбе нису само полицијске и војне, већ и дипломатски ангажмани, јер служе да се земље приближе. 

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је присуствовао вјежби, истакао је да ће Србија наставити са даљим улагањем у опремање специјалних јединица полиције и војске, као и размјеном искустава са најелитнијим јединицама из других земаља. 

"Кључни задатак припадника наше полиције и војске је да заштите животе грађана Србије, али је за нас исто тако важно и да се сваки наш припадник врати кући жив и здрав својој породици и настави да служи својој земљи и бори се за њену безбедност", рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана