Сребреничанин Миле Јањић потврдио за “Глас Српске”: Јесам кандидат, али је могуће и да се повучем

В. К. С.
Сребреничанин Миле Јањић потврдио за “Глас Српске”: Јесам кандидат, али је могуће и да се повучем

СРЕБРЕНИЦА - Бивши члан СП-а у Сребреници Миле Јањић јуче је за “Глас Српске” потврдио да је поднио пријаву за учешће на овогодишњим локалним изборима у Сребреници и да жели у трку за начелника.

Јањић је тако, уз Ацу Симића, који такође жели на изборе као независни кандидат за начелника, четврто име које се помиње у изборној трци као представник српског народа.

- Тачно је да сам се пријавио. Још ме нико, од осталих странака, није звао, а за сада остајем при тој својој намјери - рекао је Јањић.

На питање да ли постоји опција због које би повукао кандидатуру, казао је да постоји та могућност.

- То бих урадио када би се сви договорили за неко друго име, осим овога које имамо. Овај је Сребреницу вратио десет година уназад - казао је Јањић.

Са Симићем јуче нисмо успјели да ступимо у контакт.

Из СНСД-а су раније већ истакли да је актуелни начелник Младен Грујичић њихов најозбиљнији кандидат за нови мандат на тој позицији, а обезбиједио је већ и подршку других странака, међу којима су СП, Уједињена Српска, ПДП и друге, али не и од СДС-а.

Први човјек СДС-а Мирко Шаровић званично је у понедјељак потврдио да је њихов кандидат за начелника Милисав Марјановић, те позвао и остале са српским предзнаком да се окупе око тог имена. СДС је, како је рекао, прије четири године подржао Грујичића, али није испунио њихово повјерење.

Из СНСД-а су одговорили да СДС нема политичку снагу да изнесе ту кандидатуру и да треба наћи компромис да кандидат буде из највеће партије, која може да добије подршку и осталих, а то је управо СНСД.

Према неким незваничним информацијама, није немогуће ни да СНСД предложи новог кандидата.

Локални избори би требало да буду одржани 15. новембра, а кандидат пробосанског блока за начелника Сребренице је Алија Табаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана