Србима у ФБиХ одузимају сва права

Ж. Д.
Србима у ФБиХ одузимају сва права

Сарајево - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потврдио је јуче да ће данас у Бањалуци разговарати са начелницима општина Босански Петровац, Гламоч, Грахово и Дрвар. На састанку ће бити разговарано о положају Срба у општинама у ФБиХ и мигрантској кризи, најављено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Састанку ће присуствовати и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Додик је рекао да Република Српска не прихвата да се на на њеном простору праве било какви центри гдје ће боравити мигранти.

- Обавезан сам да саслушам те људе, Србе из Федерације који имају одређене страхове. Простор гдје се предлажу нова насеља за смјештај миграната је територија која је раније припадала Србима у цијелости, готово 100 одсто. Људи имају одређене страхове и не желе да им буде угрожена имовина - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је српском народу ускраћено право да буде представљен у ФБиХ и сходно томе биће предложене одређене мјере.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана