СПС представила 20 краткорочних економских мјера

ГС
СПС представила 20 краткорочних економских мјера

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) представила је данас сет од 20 краткорочних економских мјера које ће упутити и надлежним институцијама у виду приједлога за уклањање посљедица епидемије у Републици Српској.

У СПС истичу да је неопходно предузети кораке за спашавање радних мјеста, помоћ привредним друштвима и санирање посљедица економске кризе проузроковане епидемијом корона вируса.

- Циљ нам је да помогнемо и да уз помоћ тима економиста и стручњака дамо приједлоге за рјешење проблема са којим се сви суочавамо – кажу у СПС-у.

Предсједник СПС-а Горан Селак истиче да су у изради мјера учествовали стручни и искусни економисти, те да су након израде обављене даље консултације и дораде са стручним лицима и да су мјере прилагођене реалном стању и актуелној ситуацији.

- Ради се о мјерама које нису популистичке и мегаломанске, него су предложене на основу реалног стања и од стране струке. Желимо да на овај начин да дамо свој допринос и помогнемо надлежним институцијама да са што мање посљедица пребродимо ову кризу, као и да будемо на располагању као партнери у будућим активностима на санирању посљедица епидемије – каже Селак.

У СПС-у сматрају да Република Српска има снагу и капацитет, као и ресурсе које може искористити за умањење штете по привреду, те апелују да се по хитном поступку измијене законска и подзаконска рјешења у циљу ефикаснијег управљања ресурсима и што бржег опоравка економије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана