Шпирић: СНСД је спреман и подржава одржавање општих избора

Срна
Foto: Aрхива

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић потврдио је да је одбијен захтјев бошњачких делегата да Дом народа обавеже Савјет министара да у року од 24 часа обезбиједи средства за финансирање општих избора заказаних за 2. октобар.

"За СНСД не постоји ниједан разлог да се рок одржавања општих избора помјера", рекао је Шпирић новинарима у Сарајеву након хитне сједнице Дома народа.

Према његовим ријечима, СНСД не очекује пролонгирање избора него усвајање буџета институција БиХ, а као опција постоји и могућност да изборе финансирају ентитети путем позајмице, што се једном већ десило у БиХ 2007. године.

Он сматра да Клуб бошњачких делегата не тражи рјешење него кривца за новонасталу ситуацију у вези са проблемом финансирања избора у БиХ, а све у оквиру властите промоције и предизборне кампање.

"Буџет институција БиХ је правно-политичко документ и као такав захтијева политичку вољу, а не подразумијева захтјеве за доношење незаконитих одлука", рекао је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана