Шпирић: СДА и ДФ желе да у Федерацији бирају своје Србе

ATV
Шпирић: СДА и ДФ желе да у Федерацији бирају своје Србе

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је СНСД једина политичка партија која има одборе у федералним општинама као што су Дрвар, Грахово, Гламоч и Босански Петровац, гдје у локалним скупштинама Срби чине већину, али да СДА и ДФ желе да у Федерацији БиХ бирају своје Србе.

“Та порука да не могу само представници СНСД-а није добра и то ће онда бити Федерација без Срба”, поручио је Шпирић.

Он је напоменуо да СНСД није разлог блокада у БиХ, јер не условљава именовање кадрова СДА, као што то они чине.

“То је политика чувања лојалног кадра који је био вјеран четири године, али се надам да ће се и та љубав завршити и да ће се ући у нормалне процесе именовања. Ми смо спремни и вјерујем да ће се у наредним данима разговарати”, рекао је Шпирић за Алтернативну телевизију.

Он тврди да је циљ СДА да што дуже држи СНСД ван власти, јер су покривени кадровима СДС-а и ПДП-а, и жели да их ту што дуже задржи.

“СДА никада није имала лојалнију структуру у име Срба, као претходне четири године када су са њима у власти били СДС и ПДП и они се нерадо одричу тих кадрова и зато се појављују та условљавања”, оцијенио је Шпирић.

Шпирић је истакао да не види ниједан разлог да се не заврши конституисање Савјета министара БиХ и да се врше именовања гдје је постигнут договор, те оцијенио да није добро да се условљава различитим пакетима, јер они троше вријеме.

“Бојим се, ако ово стање потраје, да ће ући у озбиљније блокаде институција, а то није интерес било кога у БиХ”, напоменуо је Шпирић, који сматра да ће се убрзати процес имоновања.

Он је рекао да није ничији интерес да се држе обезглављена министарства и битне институције које су од интереса за све грађане.

Шпирић је напоменуо и да Дрвару 50 година није посвећена пажња какву јој поклањају предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједиштва БиХ Милорада Додика, те подсјетио како ће 29. јануара у овој општини бити отворен погон “Јумка, пословница “Комерцијалне банке” и “Телекома”, што је порука људима да тамо остану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана