Шпирић: Очајнички потез одлазеће амбасадорке Морин Кормак

Срна
Шпирић: Очајнички потез одлазеће амбасадорке Морин Кормак
Шпирић: Очајнички потез одлазеће амбасадорке Морин Кормак

Бањалука - Посланики СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић изјавио је Срни да је потпуно јасно да је увођење санкција њему и члановима његове породице фрустрација одлазеће амбасадорке САД у БиХ Морин Кормак која је 28 дана пред изборе “повукла посљедњи потез очајника да помогне својим марионетским послушницима са сарајевске сећије, Савезу за промјене”.

“Наравно да се немам због чега осјећати кривим у било ком смислу, јер сам за 40 година колико се бавим политиком увијек рачуне полагао свом народу и увијек био на располагању свим истражним и правосудним институцијама у својој земљи. Прије могу рећи да сам поносан, јер је и овим показано колико сметам свима онима који желе лоше мојој Републици Српској и мом српском народу”, нагласио је Шпирић.


“Жалим само због тога што у мојој Републици Српској живе и чак претендују на вршење власти људи који не презају ни од чега и који су због њихових ситних интереса у све ово укључили и моју породицу и моју дјецу. Ипак, то ми само додатно учвршћује увјерење да такви не смију никада побиједити, али ме и охрабрује да са својим СНСД-ом још преданије кренем у убједљиву изборну побједу”, поручио је Шпирић.  

Додик: Флагрантно мијешање Кормакове у изборе у БиХ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да је веома забрињавајуће да се само 28 дана прије одржавања избора америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак овако флагрантно умијеша у политичке процесе и изборе у БиХ.
“Морам рећи да ово видим као посљедњи трзај одлазећег Сорошевог амбасадора по већ виђеном сценарију”, рекао је Додик Срни на питање да прокоментарише саопштење Стејт депратмента у коме је наведено да су САД увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу.

“Иако су јасне намјере, поручујем амбасадорки да нас ово сигурно неће омести у нашој кампањи, као и у ономе за шта смо јасно опредијељени да ћемо урадити послије још једне убједљиве изборне побједе, као и да ће нас ово само додатно оснажити у намјери да још преданије штитимо интересе Републике Српске и српског народа”, нагласио је Додик.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана