Специјална полиција у Бановићима раздваја присталице СДА и ПДА, центар града блокиран

Г.С.
Специјална полиција у Бановићима раздваја присталице СДА и ПДА, центар града блокиран

БАНОВИЋИ - У центру Бановића вечерас је дошло до окупљања присталица двије политичке странке, због чега су ангажовани службеници Специјалне полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, који раздвајају сукобљене групе.

У непосредној близини Радничког дома у Бановићима вечерас је дошло до окупљања присталица Покрета демократске акције (ПДА) и Странке демократске акције (СДА), због чега је морала интервенисати и Специјална полиција.

Центар града је тренутно блокиран, а полицајци на мјесту догађаја раздвајају сукобљене присталице двије политичке странке.

Поводом овог догађаја контактирали смо и Управу полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, али, у одговору нам је наведено да догађај није евидентиран те да су полицијски службеници распоређени на терену, сходно полицијском оперативном плану.

Међутим, наводе полиције демантирале су фотографије са мјеста догађаја који је још увијек у току.

Иначе, у Бановићима је прилично бурна изборна ноћ. Недуго након затварања бирачких мјеста, у Основној школи Бановићи село дошло је до прекида у напајању електричном енергијом.

Због тога је прекинут процес пребројавања гласачких листића на највећем бирачком мјесту, а мјештани насеља Бановићи село недуго након тога су се окупили испред основне школе коју осигурава полиција.

Према подацима Централне изборне комисије БиХ, на подручју општине Бановићи право гласа имало је 20.600 грађана, а на Опште изборе изашло је 14.867 бирача или 73,39 одсто преноси klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана