Специјалац се извинио

Н. Т.
Специјалац се извинио

Бањалука - Припадник Специјалне јединице полиције МУП-а РС Жељко Инђић из Братунца упутио је јавно извињење због тога што је учешћем у оружаној пљачки 617.000 марака на аутопуту Бањалука - Градишка окаљао униформу коју носи и част свих припадника МУП-а РС.

- Желим да се јавно извиним свим припадницима МУП-а РС због догађаја који је потресао грађане и припаднике МУП-а. Осјећам неизмјерну срамоту и кајање. Знам да извињењем не могу вратити повјерење колега и грађана, нити могу себе оправдати због својих поступака, али сам осјећао моралну потребу да се извиним - навео је Инђић у писаној изјави.

"Глас Српске" је јуче објавио да ће Инђић и његов колега из Специјалне јединице полиције Горан Јањуз из Козарске Дубице, који је такође осумњичен за учешће у пљачки новца Уникредит банке који је агенција "Сектор секјурити" превозила у Хрватску, највјероватније са Специјалним тужилаштвом РС закључити споразум о признању кривице и да су од хапшења сарађивали са истражиоцима и дали им информације на основу којих је пљачка у потпуности расвијетљена. Осим њих, за учешће у пљачки осумњичене су њихове колеге из Специјалне јединице полиције Владан Малић и Горан Параш из Бањалуке, те Александар Поповић из Котор Вароша, који је недавно напустио најелитнију јединицу МУП-а РС. На списку осумњичених су и радник "Сектор секјуритија" Данијел Кузмић из Котор Вароша и сувласник ауто-куће "Кватро" Олег Банда из Бањалуке. Сви осим Инђића и Јањуза се налазе у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана