Спахић затражио помоћ за књижење објекта у Наиробију

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Амбасадор БиХ за Кенију са сједиштем у Каиру Сидик Спахић је током сусрета са кенијским министром иностраних послова Рејчеле Омамо затражио помоћ у процесу књижења објекта у Наиробију који је БиХ добила у поступку сукцесије имовине бивше СФРЈ.

Из Министарства иностраних послова БиХ је саопштено да је Омамо обећала помоћ у процесу књижења објекта у Најробију и одредила свог сарадника који ће пратити овај поступак.

Спахић је честитао на избору Кеније за мјесто несталне чланице Савјета безбједности УН за период 2021/2022, чију кандидатуру је подржала БиХ.

Он је захвалио на давању сагласности надлежних органа Кеније за прихватање почасног конзула БиХ у тој земљи и изразио наду да ће Почасни конзулат БиХ у Наиробију бити ускоро отворен.

Спахић је замолио за помоћ Министарства иностраних послова у брисању БиХ са листе земаља чији су грађани по доласку у Кенију обавезни ићи у карантин.

Молбу је аргументовао чињеницом да су сусједне земље изузете од ове рестрикције, а да БиХ са тим земљама има договорен улазак без пи-си-ар теста.

Омамо је обећала да ће о захтјеву Спахића бити обавијештено Министарство здравља Кеније.

Министар спољних послова Кеније је изразила интерес за успостављање сарадње двије земље на подручју науке и технике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана