СП: Сједница Главног одбора легална, искључени чланови одговорни за покушај блокаде

Агенције
СП: Сједница Главног одбора легална, искључени чланови одговорни за покушај блокаде

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија (СП) саопштила је да најоштрије осуђује јучерашњи насилни покушај да буде спријечено одржавање сједнице Главног одбора странке у Добоју на којој су из партије искључени Максим Скоко, Горан Селак и Миленко Савановић због грубог кршења Статута странке и наношења велике штете партији, њеним органима и нашем чланству.

- Јавност мора да зна да су за покушај блокаде и насилан улазак у просторије у којима је припремана сједница одговорни искључени чланови партије, а који су координисали групом затворских стражара из КПЗ Туњице покушавајући да застраше чланове Главног одбора. Од Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске тражимо да предузму све радње на утврђивању идентитета лица и околности које су довеле до организованог насиља и нарушавања јавног реда и мира у хотелу "Парк" – наведено је у саопштењу Службе за односе са јавношћу СП.

У СП су нагласили да су партија која промовише мир, толеранцију и разумијевање, а никако насиље, пријетње и уцјене, којима су појединци јуче покушали да спријече одржавање сједнице Главног одбора, што је незапамћено у историји Републике Српске.

- Одлучно демантујемо покушај спиновања да је јучерашња сједница нелегална, што потврђује легитимитет одлуке о искључењу Скоке, Селака и Савановића са 56 гласова за и само шест гласова против. СП позива чланство на саборност, јединство и смиреност. Очекују нас локални избори и нове побједе – додато је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана