СП потписала заједничко отворено писмо партија широм свијета: Сарадњом против вируса корона

ГС
СП потписала заједничко отворено писмо партија широм свијета: Сарадњом против вируса корона

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија (СП) се прикључила иницијативи Комунистичке партије Кине коју су подржале бројне политичке партије широм свијета, а између осталих и братска Социјалистичка партија Србије (СПС) и потписала заједничко отворено писмо у вези са међународном сарадњом против Ковида-19 (вируса корона), саопштила је СП.

Предсједник СП-а Петар Ђокић истакао је да усљед пандемије изазване вирусом корона дошло до великих проблема у животима свих народа и држава свијета, те да на жалост, на овај вирус није остала имуна ни Република Српска, ни БиХ.

- Самим тим, Социјалистичка партија као политички и друштвено одговорна партија љевице, ставља на располагање све своје капацитете у борби против ове пандемије, позивајући истовремено грађане Републике Српске да остану у својим кућама како се не би излагали додатним ризицима обољења -истакао је Ђокић.

Он је исказао жељу за скором и одлучном побједом над овом пошасти и наду за брзу нормализацију стања и повратак грађана својим редовним активностима.

- У жељи да што прије дођемо до побједе у овој новонасталој ситуацију, ми социјалисти из Републике Српске - БиХ, потписали смо са другим политичким партијама широм свијета овај заједнички апел - закључио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана