Соколац: Почело потписивање петиције за нормално снабдијевање струјом

Срна
Соколац: Почело потписивање петиције за нормално снабдијевање струјом

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је данас организовано потписивање петције “за нормално снабдијевање потрошача електричном енегијом”, рекао је новинарима начелник општине Милован Бјелица. Бјелица је навео да се у протеклих осам година са развојем општине и повећањем индустријских капацитета указала потреба за већим и редовнијм снабдијевањем електричном енергијом.

Према његовим ријечима, у посљедње вријеме је на подручју Сокоца долазило до честих прекида у електроснабдијевању, што је доводило до кварова на машинама, електроници, те до настајања огромне штете у предузећима.

Бјелица је додао да посљедице трпе и соколачки млијекари због прекида рада лактофриза и музилица у вријеме нестанка струје, уз напоменуо да се на Сокоцу производи пет пута више млијека него у ранијем периоду.

“Ово није усмјерено ни против једног појединца, него желимо да се изврши реконструкција ниско-напонске мреже, да се уради уземљење тамо гдје је потребно и тражимо да се уговорно са Електродистрибуцијом Пале испоштује” нагласио је Бјелица и додао да рјешење овог проблема не може да чека.

Он је навео да је потписивање петиције организовао Општински одбор СДС-а, те у наредних седам дана најавио да ће бити проведено у свим селима.

Директор “Електродистрибуције” Пале Ацо Станишић поручио је потрошачима на подручју општине Соколац да ће снабдијевање електричном енергијом бити квалитетно и редовно, што се посебно односи на потребе привреде.

“жЕлектродистрибуцијаж ће поклонити пажњу привредницима, јер од њих зависи развој наше заједнице и огроман број радних мјеста, што је приоритет свима у Српској”, изјавио је Станишић Срни.

Он је појаснио да је од 1. августа до 10. септембра 22 пута дошло до искакања далековода УНИС, на коме се налази и највећи број привредних субјеката, те да је ново руководство електродистрибутивне Радне јединице Соколац отклонило квар.

Он је навео да је недавно је извршен ребаланс буџета предузећа у коме су у “Електродистрибуцији” Пале, због остварених повољних финансијских резултата, успјели издвојити одређена средства за реализацију најнеопходнијих радова до краја ове године.

Станишић је увјерен да је организовање петиције очигледан доказ да је почела предизборна кампања и да се сличне активности могу очекивати и у наредним данима, али да “Електродистрибуција” Пале неће дозволити да буду предмет нечијих политичких борби и препуцавања, нити да ико ко није дио управљачког система “Електропривреде” Српске врши кадровање у том предузећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана