Социјалистичка партија Српске имаће листе у 43 локалне заједнице у РС и три у ФБиХ

Срна
Социјалистичка партија Српске имаће листе у 43 локалне заједнице у РС и три у ФБиХ

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) ће на предстојећим локалним изборима имати одборничке листе у 43 локалне заједнице у Републици Српској и три у ФБиХ, рекао је предсједник странке Горан Селак.

Након сједнице Главног одбора странке, Селак је истакао да ће СПС и на локалном нивоу сарађивати са коалицијом која чини власт у Републици Српској, а тамо гдје то не буде могуће наступиће самостално.

- Нећемо потписивати споразуме са партијама које чине опозицију на нивоу Републике Српске - рекао је Селак новинарима у Бањалуци.

Селак је нагласио да је данас на сједници именован Главни изборни штаб СПС-а за локалне изборе, те донесено неколико битних закључака.

- Главни одбор је подржао иницијативу предсједника Републике Српске у вези са доношењем новог устава Српске. Сматрамо да је Републици Српској потребан нови устав, који ће бити у складу са Дејтонским мировним споразумом и анексима тог споразума - истакао је Селак.

СПС је позвала све политичке организације и потенцијалне независне кандидате у општини Сребреница да се договоре о заједничком кандидату за начелника општине из реда Срба.

- Позивамо и све политичке организације које имају политички утицај у Мостару, а долазе из Републике Српске, као и удружења грађана, да предложе заједничку листу за изборе у овом граду - додао је Селак.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана