СНСД-у четири делегата у Дому народа

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили да ће у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити четири делегата из СНСД-а и један из СДС-а.

Гласањем у Народној скупштини Републике Српске  прошле су листе Игора Жунића, Ранке Перић Ромић, Младена Илића и Ање Лубојевић. То значи да ће делегати СНСД-а бити Средоје Новић, Никола Шпирић, Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, као носиоци предложених листи.

Пети српски делегат је Желимир Нешковић из СДС, са листе коју је предложио Милан Радовић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић.

Он је рекао да су сви посланици гласали, односно њих 83.

Члан Комисије за избор и именовање, Игор Црнадак, није се сложио с тим  да је један глас за ПДП био неважећи, због чега је ПДП добио 11 гласова. Листа Покрета за државу имала је два гласа.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине утврђује резултате гласања, а додјелу мандата врши Централна изборна комисија БиХ којој ће бити послат извјештај о гласању.

СНСД ће, као и у протекле четири године, имати одлучујућу улогу у Клубу Срба у Дому народа Парламента БиХ, без чије сагласности неће моћи да прође ниједна одлука тог дома, али ни Представничког дома.

Лидер СНСД-а и предсједник Српске Милорад Додик је на свом „Твитер” профилу честитао изабраним делегатима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана