СНСД има убједљиво највећу подршку грађана Српске

Г.С.
СНСД има убједљиво највећу подршку грађана Српске

БАЊАЛУКА - СНСД има убједљиво највећу подршку грађана Српске, показују резултати истраживања јавног мњења који су у посједу АТВ-а.

По овом истраживању рађеном на простору цијеле Републике Српске, тачније у свих девет изборних јединица, СНСД има 37,92 одсто подршке, док су на другом и трећем мјесту СДС са 13,39 и ПДП са 10,21 одсто.

Четврта партија по овом истраживању је ДНС са 6,54 одсто подршке, а слиједе Уједињена Српска (4,55), Социјалистичка парија (3,32), Социјалистичка парија Српске (2,32), НДП (1,88) и СДС Семберија - Мићо Мићић (1,85).

Од укупног броја испитаника 15,01 одсто је неодлучних.

Истраживање је рађено у перидоу од 30.07. до 04.08.2020., а укупан број анкетираних грађана је 1.516.

Политички аналитичари са којим смо разговарали кажу да је посљедица раста СНСД-а, лежи у чињеници да у доба кризе, као што је тренутно пандемија вируса корона, грађани највише вјерују најјачим. Они кажу да то показују и резултати избора у Србији и Хрватској, гдје су владајуће партије након првог таласа короне добиле још већи подршку грађана.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да СНСД са својим листама излази на локалне изборе у 63 општине у Републици Српској, 25 општина у Федерацији БиХ, те у Брчко дистрикту.

– СНСД је спреман и способан за све изборне активности, те сам увјерен у побједу на локалним изборима, као и у побједу својих кандидата за начелнике и градоначелнике, те заједничких кандидата из коалиционих странака које подржава СНСД – рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана