СНСД и коалиционе странке представиле кандидата за градоначелника: Јавор гарант стабилности Приједора

Срна
СНСД и коалиционе странке представиле кандидата за градоначелника: Јавор гарант стабилности Приједора

ПРИЈЕДОР - Предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је данас у Приједору да је Република Српска стабилна и да он гарантује стабилност и Приједору на челу са Слободаном Јавором, кандидатом за градоначелника.

-Заједно са коалиционим партнерима кандидовали смо овог младог човјека Слободана Јавора у увјерењу да може да покрене и пружи нову енергију у комуникацији, прије свега са грађанима, са Владом Српске и у оквиру институција у Приједору да учини све да имамо јасне визије и планове - рекао је Додик, који је присуствовао почетку кампање СНСД-а и коалиционих партнера и симболичном постављању првог пропагандног материјала - плаката кандидата Слободана Јавора.

Додик је истакао да је Јавор један од најбољих младих људи које је изградио СНСД.

Он је рекао новинарима да је Јавор остао вјеран политици, досљедан, веома јасан, опредијељен човјек за кога гарантује да, прије свега, воли свој град.

-Воли свој град и људе који живе овдје, једнако као што воли и Републику Српску и све што је оставила генерација која је стварала Српску и одбранила у тешким ратним околностима и изградила, односно учинила и реконструисала шта је могла, а сада почела да гради путеве, ауто-путеве и много тога другог - нагласио је Додик.

Он је истакао да ће у истом термину када буде грађен ауто-пут Бањалука-Приједор бити грађен и онај који иде према Козарској Дубици у форми брзог пута и према Новом Граду.

-Све је то дио укупне промјене коју желимо овдје. То обухвата чињеницу да ћемо ријешити и проблем великих вода које су представљале проблем дијела становника, грађана овог града. Одређен је тај новац и тендер се већ спроводи, а оно што је капитално и што желимо да је видљиво, то је наше опредјељење да ћемо извршити реконструкцију болнице овдје у Приједору тако да она буде савремен медицински објекат који заслужује овај град - рекао је Додик.

Он је рекао и да је у Приједору прије неколико дана кренула реализација пројекта у вриједности три милиона КМ у вези са рјешавањем локалних комуналних проблема, а у складу са приоритетима који су утврђени.

-Приједору је најбоља опција да буде у споју онога што јесте локална, наравно и републичка власт - рекао је Додик.

Додик је рекао и да је ДНС раније овај град држао као свој резерват и није дозвољавао никакву могућност да се ту учини било шта што би било ван оног што су они сматрали да је приоритет. Он је нагласио да је зато важно да дође до промјене, која се већ десила на прошлим локалним изборима и биће у континуитету настављена и сада.

-Када се ауто-пут изгради у наредних четири-пет година, мада Кинези тврде да ће то бити у наредне три године, Бањалука и Приједор ће бити само временски двадесетак, не више минута удаљени, што говори да је то готово интегрисана цјелина. То и желимо, да овдје обезбиједимо још нових радних мјеста, њихову одрживост, повећање плата радницима, да наше плате буду довољан стимуланс да наши људи не иду на друге просторе - истакао је Додик.

Нагласио је да ће бити учињено све да се постигне континуитет без обзира на то што са друге стране постоје они који све то девалвирају, ниподаштавају и не могу да виде све што је урађено.

-Пролазе тим путевима, лијече се у нашим болницама које смо реконструисали, изградили неке нове, али они то не виде и упорно говоре да овдје ништа не ваља. Република Српска је стабилна и ја гарантујем стабилност овог града са Слободаном Јавором на челу - поручио је Додик.

Слободан Јавор рекао је да је велика част и привилегија бити кандидат за градоначелника, а уједно још већа обавеза и одговорност према грађанима и људима који су га предложили и подржали.

Јавор је на почетку данашње кампање захвалио предсједнику СНСД-а Милораду Додику и комплетном Градском одбору СНСД-а и свим коалиционим партнерима за велико указано повјерење.

-Вјерујте да ми та подршка много значи и желим да поручим нашим грађанима да сагледају слику претходних 16 година какав је град био, како је функцонисао и шта је ДНС оставио иза себе, да погледају ових 10 мјесеци и сагледају ко је водио једну здраву и одговорну политику према свим нашим грађанима - изјавио је Јавор.

Он је истакао да је СНСД са својим коалиционим партнерима опредијељен за здраву и одговорну политику, што су, како је рекао, доказали и у претходних 10 мјесеци захваљујући одличној сарадњи са Владом Републике Српске, те су започели и завршили многе пројекте у граду.

Почетку кампање кандидата СНСД-а Слободана Јавора данас су присуствовали и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, предсједник Народне партије Српске (НПС) Дарко Бањац, те представници градских одбора ових странака, као и представници градских одбора НДП-а, СПС-а и Прве СДС.

Подршка

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да представници партија које чине коалицију за избор новог градоначелника Приједора вјерују у побједу кандидата СНСД-а Слободана Јавора.

-Овдје смо да му дамо снажну подршку и да истовремено кажемо да ћемо као коалиција бринути о даљем напретку и развоју града и дјелујући са позиција на којима се данас налазимо у оквиру институција система максимално подржати Приједор у развојним пројектима - истакао је Ђокић.

Он је навео да ће у Приједору бити покренути многи пројекти од користи за грађане тог града, а тиме и Републике Српске.

Ђокић је рекао да је један од таквих пројеката развој рударске производње на подручју лежишта Љубија који 30 година није био активан као рударски објекат.

-Најављујем да ће то ускоро почети и да ће бити од великог значаја за овај рударски крај Републике Српске. Сматрам да је наша предност у томе што имамо развијену политику која је претходних десет мјесеци потврдила добре резултате овдје у Приједору. Управо због тога треба наставити у континуитету са таквом политиком - нагласио је Ђокић.

Он сматра да је Слободан Јавор млад човјек који има сјајну политичку будућност и сада је врло јасно опредијељен, а истовремено и способан за терет улоге градоначелника.

-Уз нашу снажну подршку овдје на локалном нивоу, али и на нивоу Републике Српске он успјешно може обавити овај посао. Зато позивам све грађане Приједора да подрже тог младог човјека, да добијемо градоначелника који ће у континуитету наставити добру политику. Та политика је у претходних 10 мјесеци у оперативном смислу била видљива и са бројним добрим резултатима - нагласио је Ђокић.

 Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић сигурна је у побједу Јавора, јер је, како је образложила, стручан, има визију и знање.
-Градски одбор ДЕМОС-а Приједор раније је потписао Споразум о подршци Јавору. Ова подршка је неупита и биће исказана радом активиста ДЕМОС-а - рекла је Стевановићева на почетку кампање кандидата СНСД-а за градоначелника Приједора.

Она очекује да ће изборна кампања протећи у фер и коректној атмосфери и да ће што више грађана Приједора изаћи на пријевремене изборе.

-Сигурна сам да ће побјединици избора бити и грађани Приједора, јер ће за градоначелника добити човјека са визијом и знањем и који ће бити у функцији свога града и суграђана - додала је Стевановићева.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је Јавор квалитетан, те да ће изградња ауто-пута, покретање привреде и боља сарадња са Владом допринијети побољшању услова живота.

Стевандић је истакао да Јавору припада велика част да покрене позитивне процесе у Приједору и позвао грађане да гласају за њега.

-Како је радила претходна владајућа гарнитура у Приједору показује податак да се из овога града иселило 1.710 породица. Нису се потрудили да омогуће боље услове живота, квалитетнију здравствену заштиту, да се ангажују на изградњи ауто-пута и зато су грађани одбацили ову власт - рекао је Стевандић.

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да ова странка подржава кандидата СНСД-а зато што је стручан и представља будућност овога града.

-Веома је важно да грађани Приједора подрже визију развоја, јер ће у овом граду почети изградња болнице, ауто-пут је у изградњи, инфраструктура биће развијана. Јавор жели да се докаже и у сарадњи са Владом Српске покаже да је Приједор велико градилиште и да се може боље - рекао је Бањац.

Он вјерује да велики број грађана подржава Јавора као младог, амбициозног и стручног човјека.

Потпредсједник Прве СДС Борислав Марић изјавио је да је Јавор свјестан одговорности рада у локалној заједници и зато има подршку ове политичке партије.

-Јавор има нашу подршку, јер сам сигуран да жели да овај град напредује. Вјерујем да ће побиједити на предстојећим пријевременим изборима", рекао је Марић.

Предсједник Градског одбора СПС-а Приједор Душко Милетић рекао је да Приједор мора наставити путем развоја.

-Сигуран сам да Јавор може да унаприједи наш град. Они који су владали 16 година у овом граду не могу донијети ништа добро - каже Милетић.

Централна изборна комисија БиХ расписала је за 12. децембар пријевремене изборе за градоначелника Приједора, након што је Далибор Павловић 11. октобра поднио оставку на ову функцију.

У изборној трци учествоваће 14 кандидата, и то један из коалиције, осам из политичких партија и пет независних кандидата.

У централни бирачки списак уписано је 86.329 грађана са правом гласа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана