Сњежана Новаковић Бурсаћ: Вратити се у оквир структуралног дијалога о правосуђу

Срна
Сњежана Новаковић Бурсаћ: Вратити се у оквир структуралног дијалога о правосуђу

БАЊАЛУКА - Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је вечерас да се БиХ мора вратити на становишта која су успостављена структуралним дијалогом о реформи правосуђа, односно да све мора бити у координацији министарстава правосуђа у БиХ.

"СДС и ПДП заговарају разговоре о правосуђу у Парламентарној скупштини БиХ и гласали су за закључак посланика Дамира Арнаута да буде формирана истражна комисија за рад у правосуђу БиХ, а подржали су и одржавање посебне сједнице о овом питању", рекла је Бурсаћева за Алтернативну телевизију.

Она каже да се овим улази у дио који се односи на заштиту уставне надлежности Републке Српске, што је недопустиво.

Бурсаћева је истакла да представници Републике Српске нису отишли у Сарајево да би поштовали било чија условљавања, него да би штитили интересе Српске.

Осврћући се на одгађање потврђивања именовања Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, Бурсаћева је оцијенила да је "случај Божовић вјештачки створен".

"СДА, као представник бошњачког народа, навикла је да има партнере који ће им бити подесни. Овај случај је и покушај утицаја на нашу вољу. Могуће је да теже да задрже утицај у Министарству за људска права и избјеглице јер је 13 година бошњачки кадар предводио ово министарство", каже Бурсаћева.

Она је нагласила да ријеч и о спречавању примјене изборног капацитета представника Републике Српске.

"Сва аргументација о Божовићу јесте покушај демонстрације надмоћи или капацитета да се управља вољом Републике Српске као што је било у претходном мандату", рекла је Бурсаћева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана