Шмит се у Парламенту обраћа у четвртак, одлука донесена без представника Срба

ГС
Шмит се у Парламенту обраћа у четвртак, одлука донесена без представника Срба

САРАЈЕВО - Предсједници клубова странака из Републике Српске нису присуствовали данашњој сједници Колегијума и проширеног Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а сједница дома биће одржана према утврђеном дневном реду, рекао је предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић.

Звиздић је додао да ће се парламенту у четвртак 28. октобра, у 12.00 часова обратити Кристијан Шмит, који је преузео дужност високог представника, а кога Српска не признаје.

-У четвртак ће Шмит имати прилику да се пред посланицима обрати и изнесе своје виђење актуелне политичке ситуације. Надамо се да ће на неки начин изнијети стратегију свог даљег рада и дјеловања у БиХ - рекао је Звиздић након сједнице Колегијума и проширеног Колегијума,  јавила је Срна.

Звиздић је додао да нема информација да ли ће се посланици из Републике Српске појавити на данашњој редовној сједници Представничког дома.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић (СНСД) изјавио је раније да неће присуствовати сједници Колегијума овог дома, нити сједници проширеног Колегијума.

-Уколико Колегијум без нас прихвати да се Шмит обрати Парламенту, ми нећемо присуствовати ни на том засједању - рекао је Радмановић.

Република Српска не прихвата Кристијана Шмита за високог представника, јер његов мандат није верификован у Савјету безбједности УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана