Смијењен кризни штаб ФБиХ због неефикасности

Срна
Смијењен кризни штаб ФБиХ због неефикасности

Влада Федерације БиХ данас је именовала нове чланове Федералног штаба цивилне заштите. Како је појаснио премијер ФБиХ Фадил Новалић, нови састав ФШЦЗ је именован јер нису били задовољни радом претходног састава који је био гломазан и чинила га је 21 особа.

“Нису одговорили на задатке постављене, наручито кад је у питању набавка медицинске опреме за ФБиХ. Сада је тај штаб скраћен на свега седам особа и то су најзначајнији органи који проводе мјере борбе против коронавируса. Ту је сад и директор Федералне управе за инспекцијске особе, Федерална управа полиције јер проводи рестриктивне мјере, Завод за јавно здравство које је надлежно за овакве ситуације епидемија и пандемија, ту је и федерални директор робних резерви јер је битан сегмент сигурности грађани и ту је коначно и генерални секретар Црвеног крста ФБиХ”, рекао је Новалић.

Он је додао како се од новог састава Кризног штаба да буде ефикаснији.

Истакнуто је како се интензивно ради на прикупљању података за потребе свих нивоа и креће се у набавку медицинских средстава од респиратора, тестова те остале медицинске опреме за здравствени сектор.

“Тиме смо дошли у једну активну фазу када ћемо грађанима ФБиХ моћи гарантовати знатно већи ниво здравствене заштите, не заборавимо да смо још увијек на мјерама које од нас тражи здравствени сектор”, рекао је Новалић, преноси Аваз.

Не отпуштајте раднике

Един Рамић, министар расељених особа и избјеглица ФБиХ рекао је да су у складу са закључком Владе ФБиХ ресорни министри промијенили своје програме и намјене утрошке средстава на начин да се прилагоде активним изазовима и спречавање негативних псољедица коронавируса.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана