Случај “Мемић”: Алиси Мутап одређен једномјесечни притвор

Срна
Foto: Klix.ba

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Алиси Мутап, бившој ђевојци настрадалог Џенана Мемића, потврдио је адвокат Ифет Ферагет, који заступа Џенановог оца Муриза Мемића.

Ферагет је рекао да је једномјесечни притвор одређен и рецепционеру хотела “Кристал” Муамеру Ожеговићу, док су полицајци Неџад Хрват и Небојша Вељовић пуштени да се бране са слободе уз мјере забране.

Мутапова, Ожеговић, Хрват и Вељовић ухапшени су прије два дана, а Тужилаштво их терети за организовани криминал, односно за помоћ починиоцу након почињеног кривичног дјела, противзаконито посредовање и прикривање доказа.

Алиса Рамић, дјевојачко Мутап, била је са настрадалим Џенаном Мемићем у ноћи 8. фебруара 2016. године у Великој алеји на Илиџи када је тешко повријеђен, а неколико дана касније преминуо је у Клиничком центру Сарајево.

Његов отац Муриз Мемић, сестра Аријана и бројни чланови група “Правда за Џенана” заједно с адвокатом Ферагетом више од пет година траже правду и проналазак Џенанових убица.

Раније ове године ухапшени су Алисин отац Зијад Мутап, бивши шеф Одсјека за саобраћајне истраге МУП-а Кантона Сарајево Хасан Дуповац и службеник кантоналног МУП-а Јосип Барић.

Они су ухапшени у оквири истраге о евентуалним незаконитостима у истрази страдања Џенана Мемића.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана