Случај "Џенан Мемић": Потврђена оптужница против Зијада Мутапа

Срна
Foto: Klix.ba

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу против Зијада Мутапа, Алисе Рамић, Хасана Дуповца, Јосипа Барића и Муамера Ожеговића због сумње да су починили кривична дјела у оквиру истраге о страданју Џенана Мемића.

Зијад Мутап осумњичен је да је починио кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима противзаконито посредовање, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и спречавање доказивања.

Оптужена Алиса Рамић, раније Мутап, терети се за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела, спречавање доказивања, те давање лажног исказа, саопштено је из Суда БиХ.

Хасан Дуповац, Јосип Барић и Муамер Ожеговић оптужени су због кривичних дјела организовани криминал у вези с кривичним дјелима противзаконито посредовање и кривичним дјелом помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела.

У оптужници се, између осталог, наводи да је оптужени Мутап организовао групу за организовани криминал с циљем прикривања доказа о начину на који је Мемић 8. фебруара 2016. године задобио тешке повреде опасне по живот, усљед којих је преминуо.

Овој групи су као чланови приступили оптужени Дуповац, Рамићева, Барић и Ожеговић, па су прикривањем доказа и починилаца, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, предузимали радње с циљем прикривања стварног начина на који је Мемић задобио тешке повреде опасне по живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана