Слободе лишено седам лица због кријумчарења 27 миграната

Срна
Слободе лишено седам лица због кријумчарења 27 миграната

Сарајево - Припадници Граничне полиције БиХ у три одвојена случаја ухапсили су седморицу држављана БиХ због кријумчарења 29 илегалних миграната.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да су на подручју Љубушког, у непосредној близини границе БиХ са Хрватском, припадници Јединице граничне полиције /ЈГП/ Дољани спријечили кријумчарење 12 држављана Турске у три возила ознака БиХ, Њемачке и Хрватске, а којима су управљала тројица држављана БиХ.

У граничном појасу на подручју Градишке спријечено је кријумчарење 15 лица афро-азијског поријекла, која су се налазила у три такси возила ознака БиХ, а којима су управљали држављани БиХ.

Службеници ЈГП Градишка су на прелазу Градишка на изласку из БиХ, спријечили кријумчарење два лица афро-азијског поријекла која су била сакривена у пртљажнику, а откривена су приликом граничне контроле возила "ауди" ознака БиХ на другој линији граничних провјера.

Нико од 17 илегалних миграната није имао идентификационе документе, а у разговору с службеницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Бангладеша и Пакистана.

Према наредби тужиоца БиХ, против седам држављана БиХ овој институцији биће достављен извјештај због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи, а доказни материјали су привремено одузети.

Држављани Турске, Бангладеша и Пакистана, пронађени током протеклог викенда, предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана