Скоко: Српска има снагу да одбрани своје интересе и територију

Агенције
Скоко: Српска има снагу да одбрани своје интересе и територију

Одлуке Уставног суда представљају оживљавање екстремних политика које никад нису одустале од циљева попут унитарне БиХ и укидања Републике Српске, истакао је шеф Независног клуба посланика Социјалистичке партије Максим Скоко, излажући став клуба на посебној сједници НСРС поводом информације о Уставном суду БиХ.

Независни клуб посланика СП подржао је предложене закључке предсједнице РС Жељке Цвијановић, а Скоко је такође поручио да нико у Републици Српској неће пристати на рјешења до којих се долази наметањем и прегласавањем.

- Поздрављамо све напоре у циљу доношења Закона о Уставном суду и подржавамо ставове институција Републике Српске и српских представника у заједничким органима по питању мјера заштите интегритета и територије Републике Српске. Народна Скупштина, као ни српски представници у заједничким институцијама неће донијети одлуке које су против интереса Републике Српске и ту смо и до сада били веома јасни.   А поготово нећемо пристати на рјешења до којих се долази прегласавањем и наметањем рјешења – каже Скоко.

Он је такође навео да Република Српска има јасан и јединствен став по питању Уставног суда, те да о територији Републике Српске нема и не може бити никакве расправе и компромиса.

- Оваквим одлукама се даје вјештачко дисање деструктивним политикама из прошлости. Такве политике немају упориште у народу, немају потврду на изборима, али се популаришу и враћају у живот уз помоћ страних држављана који се у Уставном суду БиХ баве прегласавањима. Такве политике промовисали су високи представници, који су овдје били ван сваког закона. Високи представници су својим одлукама и наметањима држали у животу идеје о унитарној БиХ и о укидању Републике Српске. Ту улогу је сада преузео Уставни суд БиХ, са страним држављанима који одлуке доносе прегласавањем.  Наш одговор је ту веома једноставан, страни држављани који плате добијају у Уставном суду БиХ мораће потражити посао на неком другом мјесту – каже Скоко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана