Сјеверна Кореја саопштила да је тестирала ракетни бацач

Тањуг
Сјеверна Кореја саопштила да је тестирала ракетни бацач

ПЈОНГЈАНГ - Сјевернокорејски лист Родонг Синмун објавио је данас да је та земља тестирала велики вишеструки ракетни бацач како би провјерила тактичне и техничке карактеристике бацача.

Како је наглашено, тест је био успјешан, међутим лист није прецизирао да ли је лидер Ким Џонг Ун био присутан приликом лансирања ракета, преноси Тасс.

Јужнокорејски начелник генералштаба саопштио је да је Пјонгјанг лансирао две краткодометне балистичке ракете са источне обале из града Вонсан и да су оне летјеле 410 километара прије него што су пале у море, преноси ББЦ.

“У ситуцији када се читав свијет бори са вирусом Цовид-19 ова врста војних вежби је веома непримјерена и позивамо на њено обустављање”, наводи се у саопштењу Генералштаба.

То је уједно четврти пут да је Сјеверна Кореја лансирала ракете - 2., 9. и 21. марта, објавила је севернокорејска КЦНА агенција и додала да је све пробе надзирао Ким Џонг Ун.

Сјеверна Кореја тврди да у тој земљи нема заражених новим корона вирусом, мада стручњаци сумњају у то.

Та земља раније је објавила да ће се редовна седница Врховне Народне скупштине одржати по плану 10. априла, а аналитичари предвиђају да ће се на њој окупити око 700 особа.

Сјеверна Кореја граничи се са Кином у којој је и избила инфекција Цовид-19, а амерички војни званичник каже да је готово сигуран да постоји тај вирус у Северној Кореји.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана