Сједница Савјета министара одгођена, споран Нацрт закона о буџету

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Сједница Савјета министара данас је одгођена јер није прихваћено да се Нацрт закона о буџету уврсти у дневни ред.

Према сазнањима Срне, сви министри из реда хрватског народа гласали су против дневног реда, а, уколико ниједан министар из реда једног конститутивног народа, не гласа за дневни ред, сједница се одгађа.

"На дневни ред сједнице није постојала сагласност да се уврсти Нацрт закона о буџету и средства за исплату плата које је предложило Министарство финансија и трезора у Савјету министара", речено је Срни у Савјету министара.

Из Савјета министара раније је саопштено да је данас одгођено одржавање 58. сједнице након што није постигнут консензус о предложеном дневном реду, те да ће о новом термину јавност ће бити благовремено информисана.

Беванда: Није било воље да се на сједницу уврсти нацрт буџета

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Вјекослав Беванда изразио је жалјенје што данас није било волје да се на дневни ред сједнице Савјета министара БиХ уврсти Нацрт буџета институција БиХ и међународних обвеза БиХ за 2023. годину.

Беванда, који је и министар финансија и трезора, нагласио је да је неопходно да се сви буџети у БиХ доносе до краја године, те да је Министарство које предводи завршило свој дио посла и да предстоје неодложне обавезе које се могу завршити само усвајањем буџета.

Он истиче да је забрињавајуће то што Фискални савјет још није усвојио Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ за период 2022-2025. године, иако је раније Министарство финансија и трезора дало приједог на изјашњавање, саопштено је из овог министарства у Савјету министара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана