Сједница НСРС 31. маја, опозиција хоће и Русију на дневном реду

Срна
Сједница НСРС 31. маја, опозиција хоће и Русију на дневном реду

БАЊАЛУКА - Народна скупштина Републике Српске разматраће 31. маја на редовној сједници 16 приједлога и десет нацрта закона, те више извјештаја, утврдио је данас Колегијум Народне скупштине.

Потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић каже да овим дневним редом није предвиђено разматрање Приједлога ребаланса буџета Српске, али да је Влада Српске најавила да ће вјероватно бити допуњен дневни ред.

Почетак сједнице Народне скупштине Српске предвиђен је за 10.00 часова.

Коментаришући иницијативе опозиције да буду одржане посебне сједнице о санкцијама Русији и финансирању општих избора у БиХ, Шулић је рекао да СНСД и Влада Српске од раније имају јасан став који подразумијева неутралност у вези са сукобом у Украјини и неувођење санкција Русији.

Додао је да опозиција сада говори о томе да Српска финансира изборе, а да је оштро осуђивала 2020. године исти приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

-Надам се да неће доћи до тога и да ће на територији читаве БиХ бити спроведени избори - рекао је Шулић на конференцији за новинаре након сједнице Колегијума.

Коментаришући приче опозиције о наводној афери о 90 милиона КМ, Шулић је рекао да свако ко је оштетио буџет Српске треба да одговара, те да опозиција уколико има материјалне доказе треба да их преда тужилаштву Српске или БиХ.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да ова сједница, као ни наредне, неће имати „вруће“ теме, попут теме о „90 милиона КМ које ће морати платити буџет Српске“, а за шта одговорним сматра Владу и актуелног и бившег министра из ресора енергетике и рударства Петра Ђокића и Жељка Ковачевића.

Он је додао да ће СДС и ПДП тражити посебну сједницу на којој ће бити објашњено зашто су представници Српске дали сагласност или нису покренули витални национални интерес када је ријеч о увођењу санкција Русији, као и када је ријеч о финансирању предстојећих општих избора у БиХ.

Станић је додао да нема ништа против да Српска обезбиједи дио средстава, али да сматра да је то потребно урадити на нивоу БиХ како је предвиђено законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана