Ситуација на сјеверу и у Великој Хочи мирна, али крхка

Срна
Ситуација на сјеверу и у Великој Хочи мирна, али крхка

ПРИШТИНА - Ситуација на сјеверу Косова и Метохије је мирна али крхка, речено је у косовској полицијској служби.

Из полиције су навели да током дана нису забиљежени инциденти за разлику од прошле ноћи када их је, како кажу, било неколико инцидената, укључујући напад на патролу полиције у селу Сибовац у општини Звечан и напад на двојицу радника обезбјеђења у Лепосавићу, те бјекство лица са потјернице на српску страну административног прелаза Јариње.

Полиција привремених институција у Приштини у повећаном броју је распоређена на прилазним путевима сјеверном дијелу Косовске Митровице, посебно у Бошњачкој Махали, Микро насељу и насељу Брђани - мултиетничким дијеловима у сјеверном дијелу града.

Уз полицију на главном мосту на ријеци Ибар, који раздваја сјеверни српски од јужног албанског дијела града, контролу саобраћаја и путника спроводе припадници Еулекс полиције и Кфора, као и у дијелу насеља Суви, који сјеверни дио града везује за дио јужне Митровице, настањен углавном Албанцима досељеним послије 1999. године.

Припадници полиције током дана нису виђени на улицама у сјеверном дијелу града, као ни у урбаним дијеловима Звечана, Зубиног потока и Лепосавића.

Полиција ће, како тврде из њене дирекције у Приштини, за сада остати на тренутним позицијама, али се очекује распоређивање додатног броја полицајаца у срединама у којима живе Албанци у осталим општинама на сјеверу Косова.

Ситуација у Великој Хочи је мирна послије јучерашње пљенидбе породици Петровић готово четрдесетак тона вина.

Петровић је за Срну рекао да је, упркос страховању по животе породице, комшија и пријатеља, успио да се пресабере и послије два дана и двије непроспаване ноћи одлучи да остаје на своме.

“Ту смо, не желим ни да размишљам о одласку из Хоче у којој породица Петровић, којој припадам, живи вековима”, рекао је Петровић и захвалио за подршку свима који схватају шта мјештанима Велике Хоче значе вино и виноград.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана