СИПА претреса сједиште Граничне полиције, хапсе чланове Kомисије за пријем кадета

ГС
СИПА претреса сједиште Граничне полиције, хапсе чланове Kомисије за пријем кадета

САРАЈЕВО - Припадници агенције за истрагу и заштиту (СИПА) ушли су јутрос у просторије Граничне полиције БиХ у Сарајеву и врше хапшења и претресе, јавили су медији у ФБиХ.

Кликс сазнаје да припадници СИПА обављају претресе у Централној истражној канцеларији, а ухапшена су три члана  Комисије за пријем кадета у Граничну полицију БиХ.

Сумња се у вршење бројних кривичних дјела приликом пријема нових кадета.

Акција се спроводи према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

-Припадници СИПА ухапсили су три лица, од којих су два полицијски службеници Граничне полиције БиХ, у оквиру предмета у којем се истражује корупција приликом процедура конкурса и запослења у Граничној полицији - потврдило је Тужилаштво BiH.

„Аваз“ сазнаје да су ухапшени гранични полицајци Рејхан Раковић и Енсар Салчиновић. Раковић је био члан Комисије из Граничне полиције за пријем кадета. Осим, Раковића и Салчиновића, ухапшен је и посредник - цивил Кенит Чакић.

СИПА је такођер обавила претрес просторија Ивице Сабље и Ђорђа Кусмука, али они нису ухапшени.

Раковић је наводно ухапшен на наплатним кућицама аутопута са већом количином новца у свом посједу.

У СИПА су за портал Кликс рекли да њихови службеници поступају у Граничној полицији уз подршку партнерских агенција и то у Кантону Сарајево и Средњобосанско кантону.

-Осумњичени се терете за злоупотребе положаја, примање поклона и других облика користи, примање награде ради трговине утицајем - казала је портпарол СИПА Јелена Миовчић.

Како сарајевски портал сазнаје, за пријем кадета тражено је између 15 и 20 хиљада КМ.

На терену се налази више десетина припадника СИПА, чији рад из просторија те полицијске агенције координише поступајући тужилац.

- Биће обављени и претреси одређених службених просторија институција БиХ – навели су у Тужилаштву.

С обзиром на то да су активности у току, из Тужилаштва наводе да у овом тренутку не могу дати више информација или детаља.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана