СИПА претреса и у Министарству безбједности БиХ

ГС
СИПА претреса и у Министарству безбједности БиХ

САРАЈЕВО - У оквиру оперативне акције „Конак“, припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) врше данас претресе и у Министарству безбједности у Савјету министара, речено је Срни у овој агенцији.

Акција „Конак“ спроводи се због злоупотреба у конкурсним процедурама запошљавања у Граничној полицији БиХ.

Током дана припадници Сипе су, поступајући према налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили три лица, од којих су два полицијски службеници Граничне полиције БиХ која се сумњиче да су током претходне и ове године захтијевала и примила одређени новчани износ како би обезбиједила пријем у радни однос у Граничну полицију.

Ухапшена лица биће спроведена у просторије Сипе ради криминалистичке обраде, након чега ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

 „Аваз“ сазнаје да су ухапшени гранични полицајци Рејхан Раковић и Енсар Салчиновић. Раковић је био члан Комисије из Граничне полиције за пријем кадета. Осим, Раковића и Салчиновића, ухапшен је и посредник - цивил Кенит Чакић.

СИПА је такођер обавила претрес просторија Ивице Сабље и Ђорђа Кусмука, али они нису ухапшени.

Обављен је и претрес Ламије Авдић, која је државна службеница, а наводно је била у друштву Раковића.

У пријави, која је послана директорима полицијских агенција и правосудним институцијама, написано је да је кадетима за пријем тражено између 15.000 и 20.000 марака.

Према информацијама „Аваза“, припадници СИПА обављају разговоре с члановима Комисије за пријем кадета које је предложило Министарство безбједности. Ради се о Ермину Пешти и Јелени Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана