Синиша Шакић на слободи

Небојша Томашевић
Синиша Шакић на слободи

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић, звани Кинез, за којим је била расписана потрага због сумње да се може довести у везу са убиством Славише Ћулума, односно да би могао имати информације у вези са убиством, након криминалистичке обраде пуштен је на слободу, потврђено је “Гласу Српске” у Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

У МУП-у су додали да се наставља истрага убиства.

Портпарол МУП-а Даница Гњатовић рекла је да су над Шакићем кримниналистичку обраду извршили полицијски службеници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет.

-Ово лице је данас пуштено на слободу, а истрага у овом случају се наставља - рекла је Гњатовићева.

Шакић је јуче ухапшен, на основу потјернице МУП-а Републике Српске, на граничном прелазу Градина када је покушао покушао да пређе границу.

Извор близак истрази је рекао је "Гласу Српске" да у овом случају нема елемената за његово притварање.

Из Републичког јавног тужилаштва су саопштили да је одлучено да Шакић буде пуштен.

- Истрага у случају убиства се наставља у циљу прикупљања доказа ради расвјетљавања овог кривичног дјела. Више детаља не можемо да кажемо -рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Шакић је јуче пјешке дошао на гранични прелаз и из Хрватске покушао да уђе БиХ. Припадницима Граничне полиције, приликом покушаја уласка у БиХ, дао је документа на увид, након чега је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске за њим расписао потјерницу и тада је ухапшен.

Гранична полиција предала га је Министарству унутрашњих послова Српске.

За њим је расписана потјерница 16. маја, дан након убиства Славише Ћулума, јер није био доступан за информативни разговор.

Са Шакићем се убијени Ћулум сукобљавао више пута, а трага се  за још једним лицем чији идентитет није откривен. Након убиства приведено је и испитано више особа из криминалног миљеа, међу којима је неколико оних с којима се убијени сукобљавао, али сви су пуштени.

Ћулум је убијен 16. маја у близини куће у  Драгочају код Бањалуке када су на његов аутомобил „голф" нападачи, који су побјегли мотоциклом, испалили неколико кратких рафала из аутоматске пушке. Обдукцијом је утврђено да је  погођен за више од десет пројектила од којих  је један завршио  у глави што је било кобно.

Убице су мотоциклом побјегле према Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана